maanantai 29. lokakuuta 2012

Lihapullia

Tästähän meinaa vallan tulla ruokablogi, mutta silläkin uhalla laitan lihapulla-ohjeen, kun juuri paistelin niitä neljä pellillistä perheelle.

 Kyllä itse tehdyt lihapullat on vaan jotain niiin namia ja niitä on tosi helppo muunnella lisäämällä perustaikinaan esim. juustoraastetta, paprikaa tai chilipaprikaa hienoksi pilkottuna, valkosipulia tai esim. kanelia, kuivattua minttua ja valkosipulia, jolloin tulee kivat kreikkalaistyyppiset lihapullat.

Meidän lihapullat valmistuu tällä perusohjeella:
Ainekset:
2 dl kermaviiliä (tai kermaa tai vettä)
1 dl korppujauhoja 
1 pussi sipulikeittojauhetta (tai 1-2 sipulia)
1 kananmuna 
1 tl suolaa 
0,5 tl mustapippuria 
1 tl paprikajauhetta 
400 g jauhelihaa 

Valmistus:
Sekoita korppujauho ja sipulikeittojauhe nesteeseen ja anna imeytyä. 
Lisää muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoihin.
Sekoita tasaiseksi.
Kostuta kädet vedellä ja pyörittele seos lihapulliksi. 
Paista lihapullat uunissa 200 asteessa 20 minuuttia tai pinnoitetulla pannulla vähässä rasvassa kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!