sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Myslipatukat

~ Myslipatukat ~
Noin 12 patukkaa 

Ainekset:
1½ dl appelsiini- tai omenatuoremehua
1½ dl hunajaa
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl intiaanisokeria
(½ tl ruususuolaa)
5 dl Neljän Viljan hiutaleita
1 dl Kauraleseitä
1 dl saksanpähkinä- tai mantelirouhetta
1 dl kuivattuja luumusuikaleita (tai esim. mangosuikaleita)
1 dl rusinoita
1 dl auringonkukan tai pinjansiemeniä

Valmistus:
Kuumenna isohkossa kattilassa mehu ja hunaja sekä mausteet kiehuvaksi. 
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaikki kuivat aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. 
Muotoile taikinasta myslipatukoita kostein käsin.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-10 min riippuen paistettavien koosta.

VINKKI: Patukoita ei ole pakko paistaa. Ne voi tehdä jääpalamuotteihin ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa herkuttelua varten.
Uunissa paistetut patukat säilyvät huoneenlämmössä kahdesta kolmeen viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!