maanantai 28. lokakuuta 2013

Myslileipää

Mysliteemalla jatketaan, eli namnam myslileivällä.
Tämä on niiiin hyvää!

~ Myslileipä ~

Ainekset:
50 g hiivaa
5 dl maitoa
(1 tl ruususuolaa)
1 rkl intiaanisokeria
2 dl mysliä
1 dl leseitä
1 dl ruisjauhoja
3 dl grahamvehnäjauhoa
4 dl täysjyvävehnäjauhoa
2 rkl oliiviöljyä

Valmistus:
Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, sekoita ja vaivaa loput ainekset yhteen sileäksi taikinaksi.
Vaivaa huolellisesti. 
Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
Vaivaa taikina kertaalleen leivinpöydällä. 
Jaa taikina kahteen pitkulaiseen leipävuokaan.
Peitä vuoat ja anna nousta 30–40 minuuttia.
Kuumenna uuni 220 asteeseen. 
Suihkaise vettä leipien päälle ennen uuniin laittoa. 
Paista leipiä uunin alimmalla tasolla ensin 220 asteessa 5 minuuttia ja vähennä lämpöä sen jälkeen 190 asteeseen ja paista kypsäksi. 
Yhteensä paistoaika on noin 30 minuuttia. 
Jäähdytä leivät ritilällä leivinliinan alla ja kumoa ne vuoista, kun ne ovat hieman jäähtyneet.

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit!