Siskomakkara ei kaupan hyllyllä näytä miltään gurmee-ruoalta...
Mutta oheisella ohjeella siitä valmistaa maukkaan ja pirteän värisen keiton!
Ohje ei ole omani, vaan netistä joskus löytynyt ja aikojen saatossa hieman muokkaantunut versio alkuperäisestä.
Ohje ei ole omani, vaan netistä joskus löytynyt ja aikojen saatossa hieman muokkaantunut versio alkuperäisestä.
~ Tomaattinen siskonmakkarasoppa ~
Ainekset:
Perunoita
Pala porkkanaa
Pala lanttua
Pala selleriä
Pala palsternakkaa
Pala purjoa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
4 rkl tomaattipyreetä
Ripaus mustapippurirouhetta
0,5 tl (vuori)suolaa
3 laakerinlehteä
1 rkl sokeria
Reilu1 dl pakaste sokeriherneitä
Reilu 1 dl pakaste paprikasuikaleita
1 pkt (noin 400g) siskonmakkaroita
Tuoretta persiljaa
Valmistus:
Kuori ja kuutioi perunat ja juurekset.
Viipaloi purjo ja silppua sipulit pieniksi.
Mittaa vesi kattilaan ja lisää sekaan mausteet (persiljasilppu lisätään vasta lähes valmiiseen keittoon).
Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan perunakuutiot ja juurekset sekä sipulit (purjoviipaleet lisätään hetken päästä).
Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää jäiset sokeriherneet, paprikasuikaleet sekä purjoviipaleet.
Puserra siskonmakkaroista pieniä palloja keittoon.
Anna kiehua vielä noin 10min.
Tarkista maku ja lisää persiljasilppu.
Anna keiton vetäytyä hetki ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit!