sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa kestoilua!

Kerran eräs ystäväni harmitteli minulle, kun ei aikanaan tullut käyttäneeksi kestovaippoja lapsillaan.
Tuli sitten puheeksi, että hänen nuorimmainen oli juuri kuivaksiopetteluvaiheessa ja sanoin sitten, että hankkii ihmeessä muutamat harjoitteluhousut, niin pääsee vielä hyvin mukaan kestoiluun.
Ja niinhän siinä kävi, että heillä innostuttiin kestoiluista ja kertakäyttöisiä housuvaippoja ei enää tarvinnut hankkia.

Kuivaksiopetteluun on tosiaan olemassa housuvaippoja, joissa on kosteudenpitävä kuori, sisäpinta ja imua sen verran, että vaippa imaisee yhdet pissat.
Joissain housuvaipoissa kosteusuoja on vain imun kohdalla ja taitaa sellaisiakin housuvaippoja olla, joissa kosteussuojaa ei ole lainkaan.
Nämä ovat mukavan kevyitä esim. kesällä.
Harjoitteluhousut ovat hyvät siinä vaiheessa, kun harjoitellaan pottailua ja vahingot ovat satunnaisia.
Lapsen on helppo itse riisua harjoitteluhousut pissalle mentäessä.
Harjoitteluhousuissa on (yleensä) märältä tuntuva sisäpinta, jolloin lapsi oppii tunnistamaan pissanneensa, kun housut kastuvat, mutta lattia ei kuitenkaan lainehdi, eivätkä vaatteet kastu (ainakaan ihan litimäriksi).

Meidän harjoitteluhousuissa on kosteudenpitävä BR pul-kangas ja sisäpintana tencel-joustofroteeta.
Näiden välissä on tiimalasin mallinen 2 kerroksinen imu.
Yleensä harjoitteluhousuissa ei ole hurjia määriä imua, vaan juuri sen verran, että vaippa imaisee ne yhdet pisut.
Tarvittaessa (esim. puistoon mentäessä) voi mukaan sujauttaa pienen (tiima)imun, esim. minä olen käyttänyt tarpeen tullen pientä tiimaimua, jossa on 4 kerrosta luomujoustofroteeta.

Vielä kuivaksiopetteluvaiheessakin voi siis hyvin alkaa kestoilemaan käyttämällä harjoitteluhousuja kertakäyttövaippojen sijaan.
Moni heittää kertakäyttöisen housuvaipan roskiin mahdollisesti jopa useamman kerran päivässä tai viimeistään illalla, vaikka siihen ei olisikaan tullut vahinkopissoja.
Kestoharkkarit voi sen sijaan laittaa illalla pyykkikoriin ihan kuten alushousut ja sitä paitsi onhan kestoharkkarit monta kertaa söpömmät, kuin kertakäyttöiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!