torstai 4. lokakuuta 2012

Peltileipää

Tätä kun nauttii suoraan uunista siten, että voi sulaa leivän päälle, niin njams!


Ainekset:
5 dl vettä
1/2 dl siirappia
2 tl suolaa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
10 dl sämpyläjauhoja 
n. 2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä
Pinnalle:
Kylmää vettä
Kauraleseitä

Valmistus:
Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 asteiseksi). 
Lisää veden joukkoon siirappi ja suola. 
Sekoita kuivahiiva sämpyläjauhojen joukkoon. 
Kaada jauhoseosta vähitellen nesteen sekaan ja sekoita hyvin. 
Alusta taikinaan loput sämpyläjauhot. 
Lisää öljy ja hiivaleipäjauhot. 
Taikina saa olla pehmeää. 
Anna taikinan kohota noin 15 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois. 
Kauli taikina suoraan leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. 
Siirrä levy uunipannuun. 
Ruuduta taikina taikinapyörällä neliöiksi. 
Anna leivän kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
Voitele leipä hennosti vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. 
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. 
Siirrä kypsä peltileipä pois uunipannusta jäähtymään leivinritilälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!