sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Erilaisia imupaketteja

Yksi esimerkki meidän päiväpaketista on:
AIO, jossa kiinteänä imuosana sisäkankaan alapuolella kerros bambuhamppufleeceä.
Lisäksi vaipassa on tuplapitkä, nepeillä irrotettava imuläppä, jossa on imua 4 kerrosta.
Nämä kaikki tekee siis yhteensä 9 imukerrosta ja tuo riittää hyvin päiväkäyttöön, jolloin vaippa vaihtuu oikeastaan aina, kun pissa on siihen tullut.
Tässä kuvassa tuo tuplapitkä imuläppä taiteltuna siten, että imukerroksia on 8 (lisäksi vaipassa itsessään on se yksi kerros kiinteää imua):

Yksi päiväuniesimerkki:
Samainen AIO, kuin yllä, eli 9 bambuhamppufleeceimukerrosta + lisäksi mukaan sujautettu hampputiima, jossa on 3 kerrosta hamppujoustofroteeta.
Eli päiväunivaipassa on täten siis 12 kerrosta imua.
Tässä kuvassa tuo tuplapitkä imuläppä taiteltuna siten, että imukerroksia on 8 + alla hampputiima, jossa on 3 kerrosta hamppujoustofroteeta (lisäksi vaipassa itsessään on se yksi kerros kiinteää imua):

Yksi yövaippaesimerkki:
Yövaippoina meillä toimivat sisätäyttövaipat, joiden kuosi ja sisäpuoli on puuvillavelouria ja näiden välissä on kerros bambujoustofroteeta.
Vaipan sisällä on nepeillä kiinnittyvä 3 kerroksinen bambuimu ja vaipan päällä toinen 3 kerroksinen bambuimu, jossa on kuivaliinapinta.
Tuo kuivaliinapinta on yöllä ihan hyvä vaikka päivisin suosinkin märkäpintaisia vaippoja.
Jos kuosi ja sisäpuolen puuvillaveloureita ei lasketa, niin vaipassa on siis 7 kerrosta imua.
Bambuimujen lisäksi mukaan sujautetaan yleensä kaksinkertaista hamppujoustofroteeta oleva taittoimu taiteltuna neljään osaan, eli imukerroksia tulee siten 8 + ohut hampputiima, jossa on 3 kerrosta hamppujoustofroteeta.
Imua tulee siis täten 18 kerrosta.
Jos tällainen imumäärä tuntuu liian paksulta tai imua ei tarvita näin montaa kerrosta, niin määrää on helppo vähentää esim. taittelemalla kaksinkertaista hamppujoustofroteeta oleva taittoimu vain kolmeen osaan, jolloin imukerroksia tulee kahdeksan sijaan 6 ja paketti luonnollisesti ohenee.
Tässä kuvassa tuollainen 18-kerroksinen yöimupaketti (lisäksi vaipassa itsessään on se yksi kerros kiinteää imua):

Tässä vielä vertailuna kaikki imupaketit, eli vasemmalta päiväpaketti, keskellä päiväunipaketti ja oikealla yöpaketti:

Ja tässä vielä vertailuna kaikki imupaketit vaippoineen päivineen, eli vasemmalta päiväpaketti (= 9 imukerrosta), keskellä päiväunipaketti (= 12 imukerrosta) ja oikealla yöpaketti (= 18 imukerrosta).
Yöpaketin päälle tulee sitten vielä villahousut:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!