tiistai 29. tammikuuta 2013

Älypuhelimien aikakausi

Luin eilen Iltasanomista jutun, missä joku professori kertoi, että hänen mukaansa ihmiset olisivat tyytyväisempiä elämäänsä, jos malttaisivat olla räpläämättä älypuhelimiaan ja keskittyisivät sen sijaan kanssakäymiseen fyysisesti lähellä olevien ihmisten kanssa.

Mietin siinä, että en nyt tiedä oliko ennen (älypuhelimia) kaikki paremmin ja puolensahan sitä aina on jokaisessa asiassa, mutta...
Varmasti on ihan totta, että ei ole yksi, eikä kaksi kotia, joissa nykyään muutenkin kiireiset ja paljon kotoa poissaolevat vanhemmat käyttävät sen kotona vietetyn vähän ajan siihen älypuhelimen tai läppärin räpeltämiseen.
Että vaikka olisikin paikalla niiden läheisten kanssa, niin jos huomio ja keskittyminen on koko ajan jossain ihan muualla kuin siinä läsnä, niin periaatteessahan koko ihminenkin on silloin jossain muualla.
Noista kaikenmaailman älypuhelimista sun muista on tullut niin iso osa ihmisten elämää, että ei vaan enää osata olla ilmankaan.
Toki asiat kehittyvät, eikä tietenkään voi aina ajatella, että on sitä ennenkin pärjätty ilman ja kyllähän nuo kaikenlaiset älyvempeleet varmasti helpottavat monella mm. työasioiden hoitamisia yms, mutta äkkiä siinä kehityksen kärryillä unohtuu sellaiset maanläheiset ja yksinkertaisemmat asiat, kun keskitytään aina vaan uusiin ja uusiin sovelluksiin sun muihin hienouksiin.
Ja sitten tuntuu, että ihmisten pitää nykyään olla tavoitettavissakin ihan koko ajan.
Ihan hassua joskus ajatellakin omaa lapsuutta, kun ei ollut vielä tietokoneita, eikä tosiaankaan mitään älypuhelimia, vaan ainoastaan se seinässä kiinni oleva luuri.
Mitähän tapahtuisi, jos yhtäkkiä häviäisi kaikki älyvempaimet maan päältä ja ihmisten seiniin ilmestyisi tuollainen puhelin ja sen kanssa pitäisi pärjätä...
Mutta koska näin ei luultavimmin tule tapahtumaan, niin muistakaa niitä fyysisesti lähellä olevia ihmisiä ja olkaa läsnä, siis ihan oikeasti läsnä!
Kyllä ne sovellukset odottaa, mutta fakta on, että koskaan ei tiedä kuinka paljon meistä kenelläkin on aikaa täällä maan päällä, joten kannattaa olla läsnä silloin kun vielä voi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!