sunnuntai 27. tammikuuta 2013

AIO – Kaikki yhdessä paketissa

Moni kestoilua harkitseva saattaa ajatella, että haluaa ehdottomasti sellaisia vaippoja, joissa kaikki on yhdessä paketissa ja mielellään vielä mahdollisimman kiinteänä pakettina.
Itse en kuitenkaan ole kokenut tuota kiinteää pakettia parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi.
Tuollaisen kiinteän, paksun paketin kuivumisajat ovat melko pitkiä ja itsestäni ainakin tuntuu, että ohuemmat, toisistaan irti lähtevät osat peseytyvät paremmin, kun yksi kiinteä ja paksu paketti.
Ja jos AIO on yksi kiinteä, paksu paketti, jossa ei ole täyttöaukkoa mahdollisia lisäimuja varten, niin pelkästään vaipan päälle lätkäistyt lisäimut eivät välttämättä pysy kovin hyvin paikoillaan, ainakaan enää isomman, liikkuvan lapsen vaipassa.

Meiltä löytyy BumGeniuksen luomuAIO-vaippoja, jotka ovat ihan toimivia sinällään päiväkäytössä, mutta moniin pissoihin tämä ei pelkillä omilla ilmuilla riitä.
Imuosat on tässä vaipassa luomupuuvillaa ja läpät on ommeltu kiinni vaippaan vain päistä, eli ne ovat keskeltä irti ja tämä nopeuttaa huomattavasti vaipan kuivumista.
Imuläppien väliin saa laitettua lisäimua tarpeen mukaan ja ne pysyvät siellä ihan hyvin paikoillaankin.

Sitten meillä on Onnikkaan AIO-vaippoja, joissa on kosteudenpitävä ulkopinta, sisäpintana tencel-joustofroteeta ja sisäpinnan alle piiloon ommeltuna kiinteästi 1 kerros bambuhamppufleeceä.
Lisäksi tässä vaipassa on tuplapitkä, nepeillä irrotettava imuläppä, jossa on 4 kerrosta imua, eli yhteensä vaipassa on siten 9 imukerrosta.
Vaipan takana olevasta täyttöaukosta on helppo sujauttaa lisäimua pidemmille vaihtoväleille.
Pitkä imuläppä vedetään ulos pesun ja kuivauksen ajaksi, joten kuivuminen ei kestä kovinkaan kauaa.

Toki ihan kiinteätkin AIO-paketit varmasti toimii, mutta silloin on hyvä varautua ainakin siihen, että vaippoja on tarpeeksi, sillä kuivumisaika on tosiaan tuollaisilla vaipoilla pitkä(hkö) ja itse suosin tuota täyttöaukkoa, kun sinne on niin helppo lisätä tarvittava määrä imuja ja ne myös pysyvät hyvin paikoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!