sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Yhdelle sankarille kakkua

Kuten aiemmassa Bakugankakussakin, niin pohja ihan perus 6 munan kakkupohja ja kahdessa välissä on täytteenä hyydytetty kerma-kuningatarrahka-mansikkatäyte, joka on tosi namia!

Kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Valmistus:
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon.
Sekoita varovaisesti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun vuokaan (noin 24–26 cm irtopohjavuoka), jonka pohjalle on leikattu pohjan kokoinen pala leivinpaperia.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50–60 minuuttia.

Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (kuningatar)rahkaa
3 dl mansikkasosetta (pakastemansikoista)

Valmistus:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sokerit.
Lisää sekaan rahka ja mansikat ja sekoita tasaiseksi (mansikat saavat murskaantua täytteeseen).
Kiehauta tilkka mansikkamehua (tai vettä) ja liuota siihen puristetut liivatteet.
Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana nopeasti sekoittaen esim. sähkövatkaimella, jolloin liivateseos ei kokkaroidu täytteeseen.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat kelmulla.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta yksi osa irtopohjavuoan pohjalle.
Lisää päälle täytettä ja aseta päälle kakkupohjan keskimmäinen osa.
Lisää taas täytettä ja aseta päällimmäiseksi kakkupohjan viimeinen osa.
Vuoraa vuoka kelmulla ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta, aseta tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!