keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Mokkaruudut

Tänään tuli tehtyä pari pellillistä mokkaruutuja, kun yhdellä lapsista on kerhossa nyyttärit ja ottaa sinne tarjottavaa mukaan.
Nuo on kyllä helppoja ja nopeita tehdä ja maistuvia ennen kaikkea!
Minä kun tykkään suklaisesta, niin tapanani on lisätä tuohon kuorrutteeseen muutama pala taloussuklaata (noin 1/3 yhdestä suklaalevystä).
Ja jos tykkää, että kuorrute on se paras osuus mokkaruuduissa, niin ohjeen voi tehdä vaikka 1,5-kertaisena.
Nami, nämä on hyviä!

~Mokkaruudut~

Pohja:
200 g leivontamargariinia
3 kanamunaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl kylmää maitoa

Valmistus:
Sulata leivontamargariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää jäähtynyt rasva munasokerivaahtoon. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Jauhoseos kannattaa lisätä siivilän läpi, jolloin taikinaan ei tule paakkuja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 20minuuttia.

Kuorrutus:
100 g leivontamargariinia
4 dl tomusokeria
6 rkl kuumaa kaakaocappucinoa
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
(1/3 taloussuklaalevystä)

Valmistus:
Sulata leivontamargariini kattilassa. Lisää sekaan muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat lisätä kuorrutteen suklaisuutta taloussuklaalla, se kannattaa sulattaa ensin vesihauteessa ja lisätä vasta viimeisenä kuorrutteen sekaan. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle. Jos haluat koristella mokkaruudut nonparelleilla, se kannattaa tehdä heti, kun olet levittänyt kuorrutteen, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!