keskiviikko 15. elokuuta 2012

Keltanokka liikenteessä

Vahinkovakuutusyhtiö If jakaa kaikille ekaluokkalaisille Keltanokka liikenteessä- lippalakin ja meiltäkin löytyy yksi sellainen.

Kuten tuossa edellisessä postauksessa laitoinkin jo, niin kun lapset on jälleen kesän jälkeen saatu kouluun oppimaan, niin jälleen kerran sitä löytää myös itsensä oppimassa, nimittäin oppimassa luottamaan siihen, että kyllä ne pärjäävät ja toivomassa, että kaikki menee hyvin.
Vaikka sitä joskus on sellainen olo, että haluaisi ihan oikeasti vaan kääriä ne lapset pehmoiseen pumpuliin ja pitää suojassa kaikelta pahalta, niin koulun alkaminen on sellainen hetki, jolloin on (viimeistään) pakko ruveta vaan luottamaan ja "laskea irti."
Kyllähän se monesti hirvittää, kun uutisista kuulee kaikenlaista, mutta on vaan yritettävä neuvoa ja opastaa lasta oikealle tielle ja sen lisäksi, että on itse luottavaisin mielin, niin on luotava sitä uskoa myös lapseen.
"Varovasti, mutta reippaasti," on mielestäni aika hyvä motto ja itseluottamus on tosi tärkeä asia!
Nykyään saa olla tosi tarkkana vaikka minkä asioiden kanssa, mutta tuo liikenne on yksi suuri asia, mikä monissa perheissä on esillä, etenkin juuri nyt, kun koulut ovat taas alkaneet.
Ei riitä, että käydään läpi ne tavalliset turvalliseen liikkumiseen liittyvät asiat, vaan on myös syytä kertoa, että kaikki eivät aina toimi näiden ohjeiden mukaan ja että pitää osata varautua myös toisten virheisiin.
Asioilla ei kuitenkaan voi (liikaa) pelotella, jotta se itseluottamus säilyy ja sitä kautta se liikkuminen tuolla liikenteen seassa on samaan aikaan sekä varovaista, että reipasta.


Olkaamme me aikuiset kovin varovaisin tuolla liikenteessä, etenkin nyt, kun nämä pienet koululaiset ovat aloittaneet koulutiensä!
Ja eipä se varovaisuus liikenteessä koskaan haitaksi ole...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!