tiistai 21. elokuuta 2012

Kannettu lapsi oppii myös kiipeämään

Koska olen saanut kuulla kommentteja, etteivät kantoliinavauvat opi lainkaan liikkumaan, kun heitä "koko ajan" kannetaan, niin olen jo parikin kertaa aiheesta kirjoittanut omia kokemuksia (TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ) ja nyt voin taas jatkaa aiheesta.

Nuorimmaisemme otti siis ensimmäiset askeleensa ilman tukea tasan viikkoa ennen 10 kuukauden ikää ja vaikkei ole vielä vuottakaan, niin kävelee jo ihan täysiä ilman tukea, toki hieman horjuvaa meno vielä on.
Tänään laittelen pyykkejä kodinhoitohuoneessa ja nuorimmainen touhusi siinä kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen liepeillä, kunnes yhtäkkiä aloin kuunnella, että saunan lauteet narahti...
Ja kas, siellähän se lapsi istui tyytyväisenä saunassa: meillä on melko iso sauna, jossa lauteet menee U:n muodossa ja siihen keskelle jää sellainen kiva tasanne, jossa on hyvä ollut pitää mm. vauvan vannaa.
Lapsonen oli siis kiivennyt pari alinta askelmaa ja jäänyt tyytyväisenä istuskelemaan keskitasanteelle, eli tuohon, johon juuri kuvassakin astuu.

Eli enpä olisi tämän(kään) lapsen kohdalla huolissani, että liinassa kanniskelu vaikuttaisi jotenkin hidastavasti liikkumiseen, päinvastoin!
Tarkkana saa toki olla, kun alastulo ei taida onnistua vielä yhtä näppärästi kuin ylösmeno...

2 kommenttia:

  1. Teilläkin asuu pieni kiipeilijä! :) Ihana vaippa hänellä muuten.

    T lähti aika "hitaasti" kävelemään, siis on nyt vasta oikeastaan jättänyt konttaamisen kokonaan pois (paitsi välillä ulkona), kun pääsee kävellenkin nopeammin. On niin kova kiire joka paikkaan, että sillä menee millä nopeammin pääsee...

    Mutta tuon kiipeilyn hänkin aloitti varhain ja on siinä kyllä ihmeen etevä, myös alastulot ovat olleen yllättävän hallittuja. Naureskellaan aina miehen kanssa, että apinain sukua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, apina-sukua... :D
      Toi on kyllä ihan mukava, että myös alastulot sujuu.
      Hirvee vahtiminen muuten koko ajan, kun könytään joka paikkaan ja alas tullaan sitten ties millä tyylillä ja usein seurauksena on huuto.

      Poista

Kiitos kun kommentoit!